Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Príbeh Štefana Hamrana

.štefan Hríb .názory .téma

V roku 2020 neprišlo len k bežnej zmene moci. Pobúrená verejnosť vtedy nahlas povedala, že si želá ukončenie únosu štátu a masívnej korupcie. Čo z toho sa podarilo a akú rolu v tom zohrala polícia?

Štefan Hríb

ústavná väčšina, ktorou už v marci 2020 disponovala koalícia OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí, bola vyjadrením slovenských námestí po vražde novinára a jeho snúbenice. Slovensko založila v roku 1993 mečiarovská garnitúra ako územie, na ktorom sa jej bude panovať a bohatnúť ľahšie než v Československu. Odvtedy sa tu márne pokúšame nahradiť korupciu ako zmysel štátu a politiky niečím civilizovanejším. Ako sa končí pokus z roku 2020?

jeden krok dopredu, dva dozadu

Po rokoch, keď boli polícia, prokuratúra, súdy aj tajná služba slúžkami moci, urobila Matovičova vláda odvážnu vec – prestala polícii ukladať, čo môže a čo nesmie vyšetrovať. Toto samotné spôsobilo celú reťaz odhalení, stíhaní a už aj odsúdení na nevídane vysokých miestach – viac ako 20 odsúdených bývalých vrcholových funkcionárov polície, prokuratúry a súdov je dôkazom, v akom štáte sme pred rokom 2020 žili. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite