Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Postnárodný národniar Andrej Danko (v partnerstve s Viktorom Orbánom)

.marína Gálisová .názory

Andrej Danko zareagoval na Viktora Orbána, pre ktorého je Slovensko stále „odtrhnutým územím“, iba vlažným mrmlaním. Ale niet divu. Pojem národ takým národniarom ako on a Orbán nič nehovorí. Dávno sa spolu dohodli, komu svoje národy predajú.

Marína Gálisová

viktor Orbán na festivale maďarskej menšiny v Rumunsku prehovoril o „odtrhnutých územiach“ a myslel tým Slovensko. Andreja Danka tým dostal do prekérnej situácie, lebo slovenský národniar by sa na to asi mal ozvať. A aby sa nepovedalo, že Danko prejde Orbánove neslýchané slová mlčaním, zahabkal čosi o slovách a emóciách, čo by sa podľa neho skúsenému politikovi ako Orbán nemalo stávať.

Neviem, koľko slovenských nacionalistov si pamätá amoky takého Morica či Slotu. Ale ja, ktorej bol slovenský nacionalizmus, tupé pazvuky parodujúce vlastenectvo, vždy protivný, si ich pamätám. A divím sa, kam to dnešní národniari dopracovali. Viktor Orbán sa tu v zásade zaklína felvidékom, a oni len čosi pro forma zamrmlú do koktailu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite