Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Keď neprídeme voliť

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Sklamanie z politiky vrcholí. A najväčší podiel na tom majú tí, ktorí v roku 2020 získali ústavnú väčšinu na razantnú zmenu. Je preto možné nečinne sa prizerať návratu uneseného štátu? Odpovedáme kampaňou Ak neprídeš voliť.

Štefan Hríb

tri roky sme upozorňovali, že matovičovský štýl vládnutia prinesie zmarenie šance na lepšie Slovensko a potom aj hrozbu návratu minulosti. Tri roky sme varovali, že výber Borisa Kollára za strategického partnera OĽaNO prinesie žilinkovské nominácie a potom aj zmarenie šance na akékoľvek hlbšie zmeny. Tri roky sme konštatovali, že Veronika Remišová svojím konaním poškodí Za ľudí a potom ho odovzdá Igorovi Matovičovi. Napokon, tri roky sme písali, že Richard Sulík svojím geissenovským vkusom a opakovanou absenciou empatie, Braňo Gröhling svojím plagiátom a Jana Cigániková svojou povahou oslabia nielen SaS, ale aj zvyšky normálnosti v koalícii.

Dnes je to všetko realitou. Koalícia z roku 2020 zlyhala politicky aj ľudsky, zdiskreditovala slušnú politiku a rozrušila dôveru v spoločnosti v miere, aká tu nebola od roku 1989. Koho prekvapuje prieskum za prieskumom, podľa ktorých to, čo vznikne po voľbách, nebude ani vkusné, ani reformné? 

Čo sa dá v takejto situácii a dva mesiace pred voľbami robiť? Sú len dve možnosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite