Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bol to Ivan Mikloš?

.martin Mojžiš .názory

To, že Ivan Šimko je kardinálny prúser Ódorovej vlády, je už snáď jasné každému. Nie každému je však jasné, kto je za tento prúser osobne zodpovedný. Kto Šimka prezidentke navrhol?

Martin Mojžiš

nech už to so Šimkom dopadne akokoľvek, evidentné je, že nikto nenahral na smeč naraz Ficovi aj Matovičovi tak perfektne ako tento minister vnútra. Kto je za túto personálnu nomináciu zodpovedný? V kuloároch sa v tejto súvislosti opakuje stále jedno a to isté meno: Ivan Mikloš. A aj keď verejnosť nemá nijaké právo vedieť zákulisné detaily o tom, ako vznikala úradnícka vláda, pokúsim sa uviesť dva dôvody, pre ktoré si myslím, že v prípade Ivana Mikloša by sa mala spraviť výnimka. 

Prečo by bolo spoločensky prospešné, aby sme vedeli, že to bol Mikloš, ak to Mikloš bol, aj aby sme vedeli, že to nebol Mikloš, ak to Mikloš nebol? Pretože menovanie Šimka za ministra vnútra sa dnes javí ako obrovská politická chyba. A vzhľadom na autoritu, akej sa Ivan Mikloš teší v časti verejnosti, by naozaj bolo dobré vedieť, či táto chyba ide na jeho vrub, alebo nie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite