Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivan Šimko by mal z vlády odísť

.štefan Hríb .názory

Navonok sa to javí ako spor o slová. Minister vnútra zauvažoval, že polícia nemôže robiť čo chce a že musí byť pod politickou kontrolou, čo vedenie polície pochopiteľne rozrušilo. Lenže v tomto spore v skutočnosti vôbec nejde o slová.

Štefan Hríb

jedným z pozitív po voľbách v roku 2020 bolo rozhodnutie novej garnitúry rozviazať ruky orgánom činným v trestnom konaní. Éra, v ktorej bola polícia slúžkou politiky, bola vtedy prerušená, a dnešný pokrik Smeru o pravom opaku to iba potvrdzuje. Polícia si začala zvykať na pomery, v ktorých jej ani minister neprikazuje, čo môže a čo nemôže vyšetrovať, a v ktorých temné sily v pozadí politiky už nevydávajú polícii príkazy, naopak, ony samotné sú vydávané spravodlivosti.

Je logické, že slová Ivana Šimka o politickej kontrole polície vyvolali v jej radoch odpor. Každý - aj policajt - kto sa nadýchne slobody, ju už zväčša nechce stratiť. Ivan Šimko zažil vlastné SDKÚ, vrátane Gorily, a aj trochu iné fungovanie polície. V takom chcel pokračovať, no narazil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite