Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Naša výzva k voľbám

.štefan Hríb .názory .editoriál

Septembrové voľby budú vysvedčením demokratických síl. Ich výkon bol hrozný, neísť voliť by ale bola osudová chyba. Ruská agresia na Ukrajine ukazuje, o čo všetko pôjde, a preto sme sa rozhodli konať.

Štefan Hríb

obraciame sa na demokratických voličov s výzvou, aby išli voliť. Vytvorili sme stránku aknepridesvolit.sk, cez ktorú môže každý z vás prispieť k lepšiemu výsledku volieb. Pred voľbami spustíme našu spoločnú bilbordovú a mediálnu kampaň, na ktorej sa môžete aktívne zúčastniť. Môžete si z uvedenej stránky stiahnuť pripravené vizuály, môžete si vytvoriť svoj vlastný návrh bilbordu (a my vám ho zrealizujeme) a môžete aj finančne prispieť, aby naša kampaň zasiahla čo najviac váhajúcich ľudí. V .týždni prídeme s natočenými výpoveďami osobností, do tlačeného vydania chceme vkladať nálepky, ktoré môžete voľne použiť, súčasťou kampane budú aj viaceré verejné diskusie. 

Slovensko prehrá, len ak budeme pasívni.

skrátený text výzvy:

Ak neprídeme voliť

30. septembra budú voľby, ktoré znovu rozhodnú o smerovaní tejto krajiny. V ten deň sa na dlhé roky dopredu určí, či sa Slovensko pokloní Putinovmu Rusku, či bude patriť autoritárskym konšpirátorom a fašistom, alebo ostane krajinou slobodných ľudí. Veľká časť voličov je dezorientovaná, ovplyvnená ruskou propagandou a populistickými politikmi šíriacimi zlosť, nenávisť a hoaxy. Tí voliť prídu. Na druhej strane je veľká skupina demokraticky zmýšľajúcich ľudí, ktorí sú situáciou natoľko znechutení, že voliť už ísť nechcú. Práve vás chceme požiadať, aby ste voliť šli – kvôli vašim blízkym aj kvôli vám samotným.

Nepredkladáme optimistické scenáre. O dnešnom stave slovenskej politiky si nemyslíme veľa dobrého. Cítime však potrebu upozorniť, ako blízko je katastrofa. Neutešujeme sa tým, že hrozivé predvolebné vyhlásenia sú len kampaňou a v povolebnej realite to nebude také zlé. Bude. Budúci diktátori pred nástupom k moci vyjadrujú svoje zámery relatívne presne. A tí naši nám hovoria, že ich cesta bude cestou Orbána či Putina.

Pomôžme si preto navzájom šírením informácie o tom, čo sa stane, AK NEPRÍDEŠ VOLIŤ. Každý, komu záleží na slobodnej budúcnosti Slovenska, môže túto kampaň podporiť darom alebo inou aktivitou na stránke aknepridesvolit.sk

Pridajte sa. Príďte voliť a presvedčte demokraticky zmýšľajúcich ľudí vo vašom okolí, aby prišli tiež.

Peter Darovec, Štefan Hríb, Kamila Magálová, Ľubomír Tomáška, Martin Huba, Peter Zajac, Henrieta Mičkovicová, Martin Mojžiš, Adriana Kemka, Richard Stanke, Vladimír Bužek, Dušan Taragel, Juraj Kemka, Ján Koleník, Peter Szolcsányi, Alexander Bárta, Jozef Nosek, Ady Hajdu, Peter Celec, Jonáš Karásek, Imrich Barák, Balla, Samuel Kováčik, Márius Kopcsay, Milo Janáč

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite