Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jurodivý Putin alebo také tradičné ruské šialenstvo

.marína Gálisová .názory

Z posledných správ z Ruska by sa mohlo zdať, že Vladimir Putin sa načisto oslobodil od zdravého rozumu – ak sa ešte mal od akého. Uznajte: vyhlásiť, že Ukrajinu bolo potrebné vojensky napadnúť, pretože Poľsko plánovalo jej rozdelenie? To musí byť reč blázna.

Marína Gálisová

ruský líder, po tieto dni familiárne prezývaný aj bunkerdedko, sa okrem bežného vyhrážania jadrovou vojnou, akým múti vodu už od začiatku invázie, blysol úplnou perlou. Vraj je normálne, že Rusko vtrhlo na Ukrajinu, a urobilo to čisto v záujme zachovania ukrajinskej územnej celistvosti! Tá bola totiž ohrozená – pretrite si oči – Poľskom!

Áno, Vladimir Vladimirovič celkom vážne vyhlasuje, že Poľsko sa chystá rozkrájať si Ukrajinu. (Nemýli si Poľsko náhodou s Ruskom a s jeho plánmi, aj uskutočnenými, na rozkrájanie Poľska počas druhej svetovej vojny? Nebolo by to prekvapenie, pretože očividne si aj sám seba mýli s Petrom Veľkým, čo často zdôrazňuje.)

Skrátka, Putin sa vyjadruje šialene. Ale je to ozajstné alebo predstierané šialenstvo? A aby bola za ním akurátna bodka, Vladimir Putin sa posťažoval, že Západ nedopraje Rusku, aby jestvovalo. Hm. Toto by bolo presné, ale jedine v prípade, keby hovoril o Rusku a o Ukrajine – práve Rusko nechce vidieť vedľa seba existujúcu samostatnú, samostatne konajúcu a samostatne sa rozhodujúcu Ukrajinu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite