Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Vážení čitatelia .týždňa

.štefan Hríb .názory .editoriál

Dovoľte mi tentoraz byť veľmi osobný. Prostredie časopisu .týždeň definuje môj život už 18 rokov. Za ten čas prešiel mnohými personálnymi zmenami aj obsahovými výzvami. Dnes znovu stojíme pred veľkým rozhodnutím.

Štefan Hríb

priestor .týždňa bol vždy otvorený. Od začiatku sme verili v dialóg a spoluprácu medzi liberálmi a konzervatívcami – presne tak, ako to bolo od roku 1989 v tých vládach a koalíciách, pri ktorých sa Slovensku darilo. A názorovo viacfarebné zloženie našej redakcie tomu vždy zodpovedalo. Svet .týždňa je svetom rôznosti, nie kmeňa.

Je pravda, že časť konzervatívnych kolegov nás pred pár rokmi opustila, pretože si chceli vytvoriť názorovo užšie prostredie, dnes sú zhromaždení v Postoji a Štandarde. Mrzelo nás to, sklamalo a oslabilo. Ale na presvedčení .týždňa o životodarnej spolupráci liberálov a konzervatívcov to nič nezmenilo. Túto krízu sme prekonali a verím, že tlačené vydanie .týždňa to dosvedčuje.

Dnes však čelíme ešte väčšej výzve. Najprv zasiahla do našej inzercie a predaja tlačeného .týždňa pandémia, dnes do nich zasahuje rast cien energií, inflácia a už aj drahší papier. Sme v situácii, keď sa už musíme rozhodovať, ako ďalej. Možností nie je veľa – jednou z nich je vydávať tlačený .týždeň na neurčitý čas bez nárokov na mzdy, druhou je prerušiť vydávanie tlačeného .týždňa, a na istý čas ostať len pri webovej verzii. To prvé sa nedá dlho, to druhé je pre nás ťažké, keďže .týždeň si vždy zakladal na svojom vizuálnom stvárnení – a získaval zaň svetové ceny.

Prejsť s .týždňom výlučne na web nie je, samozrejme, koncom sveta, a kopíruje to širší trend. Ale chceme sa ešte pokúsiť o nemožné – ak máte radi naše tlačené vydanie, teraz potrebujeme vašu pomoc. Tá najväčšia je, keď si nás predplatíte, keď u nás ako firma budete inzerovať alebo keď prispejete na náš Fond pre kvalitnú žurnalistiku. Budeme čakať na vašu reakciu, a potom sa rozhodneme.

Ďakujem vám za dlhoročnú priazeň.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite