Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Prečo má vláda s Igorom Matovičom skončiť

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .názory

Unesený štát sa nesmie vrátiť a ani príklon Slovenska k imperiálnemu Putinovi a jeho agresii sa nesmie podariť. A predsa je nevyhnutné, aby sa skončila dnešná podoba vlády. Prečo?

Štefan Hríb

vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, námestia Za slušné Slovensko a voľby 2020 mali byť zlomom, ktorý ukončí korupciu vyvolených ako zmysel tohto štátu a začne éru budovania civilizovanejšej republiky. Po viac ako dvoch rokoch je však zrejmé, že ani na to povolebná garnitúra nemá. Spolčenie jej väčšiny s fašistami je len posledným z mnohých dôkazov.

Začalo sa to nezvládnutou pandémiou. Jej obete mala, samozrejme, každá krajina, pričom ťaživou nevýhodou novej vlády bola zanedbanosť zdravotníctva po 12 rokoch vlád Smeru. Ale to, ako vtedajší premiér urážal vedcov, samosprávy a napokon aj prezidentku, ako pretláčal opakované celoplošné testovanie, ako nakúpil Sputnik a ako tým všetkým roztrhal nevyhnutné pradivo dôvery v spoločnosti počas krízy, bolo zničujúce.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite