Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Nemáme koho voliť?

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

V krajine, ktorá funguje a má perspektívu, sa žije dobre. A ako sa žije na dnešnom Slovensku? Ako fungujeme a aká je naša perspektíva? Žije sa tu dobre? A ak teraz nie, je šanca, že sa to zmení? Máme koho voliť?

Štefan Hríb

otázka, či je na Slovensku koho voliť, nie je myslená elitársky. Nemyslíme si, že voliť možno len perfektných a nám blízkych demokratov a reformátorov a celá séria našich rozhodnutí od roku 1989 to potvrdzuje. Volili sme VPN, KDH, DS, SDK, OKS, SMK, Most, SaS, Za ľudí, volili sme Ivetu Radičovú, Františka Mikloška, Andreja Kisku, Matúša Valla, Zuzanu Čaputovú, teda strany a ľudí z rôznych táborov. Spájala ich nevyhnutná vlastnosť – boli šancou na zmenu k lepšiemu.

ako na tom sme

Kto je dnes šancou na zmenu k lepšiemu? OĽaNO nie, pretože má predsedu, ktorý nedisponuje schopnosťou spájať ani rešpektom k pravde a partnerom. To, ako zhysterizoval celú krajinu, aký tón vtlačil koaličným vzťahom a aký spôsob verejného pôsobenia zaviedol ako normu, je katastrofa. Pre krajinu, pre OĽaNO, a, paradoxne, aj pre jeho hlavnú agendu, ktorou mala byť spravodlivosť. Lebo ak sa vráti unesený štát, nebude to zodpovednosť nikoho iného, ako predsedu OĽaNO. Jeden darček týmto smerom – Maroša 363 Žilinku – si už dosýta užívame.

Sme rodina je nevoliteľná zo samotného princípu svojho vzniku aj fungovania. Za ľudí sa už tiež nedá voliť. Stratilo totiž nielen zakladateľa, ale aj pôvodný obsah a akúkoľvek perspektívu. Rozpadlo sa, lebo predsedníčka nechcela umožniť rozhodnúť snemu. To je veľký faul. A nemá príťažlivosť, nič nevyžaruje, nemá príbeh.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite