Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Našim politikom je utrpenie iných ľahostajné

.eugen Korda .názory

Teda, asi nie všetkým, ale tým, ktorí vládnu tejto krajine a ktorí nás reprezentujú v zahraničí, celkom zjavne na osude Ukrajinca Olega Sencova vôbec nezáleží.

Eugen Korda

len v krátkosti. Tento mladý muž na protest proti svojmu nezákonnému väzneniu a väzneniu mnohých iných Ukrajincov v Rusku drží hladovku a pomaly sa nám doslova stráca pred očami. Putin tvrdí, že všetko je v poriadku, že lekári sa o neho starajú a potrebné živiny mu do tela dodávajú inou cestou, ako je obvyklé a že jeho život v ohrození vôbec nie je. Iné slová sa od tohto muža čakať ani nedajú. 

To, čo však čakám, je, že sa ozvú naši politici. Malo by im aspoň trochu záležať na osude mladého muža. Ministrovi zahraničia Miroslavovi Lajčákovi posielajú svoje výzvy osobnosti nášho verejného života. Ten si však zjavne užíva radšej dovolenku, než by sa mal zaoberať takou triviálnou vecou, ako je pokus o záchranu zdravia a života. Darmo, ani pobyt v sídle OSN z vás nespraví odvážneho človeka, ktorý by vláde v Rusku povedal, čo si o jej konaní myslí. 

„Po dlhom mlčaní našich vládnych politikov by som čakal, že sa ozve aspoň prezident.“

Alebo možno je to tak, že z čias svojich štúdií na ruskej škole pre diplomatov trpí stále nevysvetliteľnou náklonnosťou k tomuto štátu a svojim mlčaním spláca nejaký dlh.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite