Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Meryl Streep verzus Donald Trump

.marína Gálisová .názory

Amerika žije vyhrotené obdobie. Po udeľovaní Zlatých glóbusov sa takmer nehovorí o ocenených dielach. Hlavnou témou je reč Meryl Streepovej, v ktorej ani raz nepadlo Trumpovo meno.

Marína Gálisová

meryl Streepová bola pôsobivá. Zachrípnutá od emócií predniesla prejav, v ktorom pod čiernu zem znosila Donalda Trumpa a najmä jeho kampaň plnú útokov a hrubosti. Dobre urobila. Aj napriek tomu, že sa na ňu zniesla búrka kritiky, aj napriek tomu, že na ňu reagoval sám Donald Trump a označil ju za „preceňovanú herečku“ a „Hillarinu pätolizačku“.

Dalo sa to od neho čakať. A vlastne tým len potvrdil, čo o ňom, bez vyslovenia jeho mena, povedala: že je jednoducho hrubý človek. Donald Trump môže tvrdiť, čo chce, ale počas svojej kampane naozaj výsmešne napodobňoval novinára, ktorý je telesne postihnutý. Znížil sa ku krutým posmeškom, za aké sa dávajú aj na prvom stupni základnej školy poznámky do žiackej knižky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite