Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

​Pod lampou je definitívne obnovené

.štefan Hríb .názory

S radosťou oznamujem, že už po dvoch mesiacoch od podrazu zo strany RTVS začíname s novým príbehom relácie Pod lampou. A je to tak vďaka vám.

Štefan Hríb

Po decembrovej zbierke, v ktorej ste nám zázračne rýchlo poslali 50 tisíc eur na likvidačnú súdnu pokutu za Lampu o kauze Cervanová, sme celú túto sumu poslali na účet RTVS, aby sme naplnili dohodu o urovnaní a Lampa mohla pokračovať. Václav Mika ju však napriek tomu v januári zabil.

V tej chvíli sme nevedeli, ako ďalej, ale cítili sme záväzok voči vám. Po dvoch týždňoch sme sa posunuli – pochopili sme, že ak chceme robiť Lampu, nesmieme byť závislí na technike a štúdiách televízií. Spočítali sme minimálne náklady na kamery, svetlá, zvuk, réžiu a vhodný priestor a vyšla nám suma 30 tisíc eur. Po zvažovaní, či krátko po jednej zbierke môžeme vyhlásiť ďalšiu, sme tak pokorne urobili. A stal sa druhý zázrak – dnes máme celých 30 tisíc na účte nášho fondu pre kvalitnú žurnalistiku, takže sme minulý týždeň začali sa nákupom techniky a riešením vlastného štúdia. Všetci sme si pritom znovu uvedomili, akých vynikajúcich čitateľov a divákov máme. V mene celého vydavateľstva, redakcie .týždňa a štábu Pod lampou vám za rýchlu pomoc ďakujem.

Dnes už môžem povedať niekoľko faktov.

Obnovenú Pod lampou začneme uverejňovať koncom apríla každý štvrtok o 16.00 na našej stránke www.tyzden.com. V týchto dňoch tiež hovoríme s jednou televíziou o práve na vysielanie vo štvrtok večer. Ideme tiež osloviť viaceré regionálne televízie.

Pod lampou budeme v Bratislave natačať v populárnom hudobnom klube, v renomovanom divadle, na krásnej streche a v našom novom štúdiu. Zhruba raz mesačne chceme s Lampou aj vycestovať – po Slovensku, do Prahy, do Brna a občas aj do širšieho zahraničia. Niektoré diskusie budú aj s účasťou a otázkami divákov.

Vieme už aj prvé témy a ich dátumy. V januári natočenú, no neodvysielanú diskusiu o islamskom štáte nájdete na webe .týždňa už 23. apríla. A už 30. apríla tam nájdete úplne novú diskusiu o prvej sekunde nášho vesmíru, ktorú koncom apríla urobíme s Jiřím Grygarom.

Vzhľadom k tomu, že chceme zachovať možnosť vidieť náš program pre čo najviac ľudí, Pod lampou nebude na našom webe spoplatená. Ale vzhľadom k tomu, že výroba jednej relácie stojí okolo 3000 eur, na stránke bude priestor pre dobrovoľný príspevok okolo 4 eurá za každý mesiac sledovania Pod lampou.

Každopádne začneme už o dva týždňe. Vďaka vám.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite