Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anička v Tržnici

.juraj Kušnierik .názory

V utorok, 4. marca vystúpila v bratislavskej Starej tržnici Anna Calvi a Katarzia. Príjemný večer to bol.

Juraj Kušnierik

Ešte dva týždne pred koncertom to vzeralo tak, že na Annu Calvi sa príde pozrieť len málo ľudí. A pritom viacero koncertov jej veľkého európskeho turné bolo vypredaných, vo všetkých - aj veľkých - sálach bolo plno. Obavy sa nenaplnili. Lístkov sa nakoniec predalo dosť, takže Stará tržnica bola príjemne naplnená.

Koncert sa mal pôvodne konať v MMC, no organizátori sa ho z viacerých dôvodov rozodli presunúť do Starej tržnice, čo sa ukázalo ako veľmi šťastné riešenie. Stará tržnica je totiž priestor so šarmom a s gráciou. Biele závesy na bočných stranách spolu s reflektormi osvetľujúcimi oceľovú konštrukciu budovy vytvárali (pravdivý) dojem čistoty a elegancie, vysoký strop ako aj priestor pred Tržnicou dával koncertu aj napriek množstvu ľudí príjemnú "vzdušnosť".

Obávali sme sa o zvuk, čo sa ukázalo čiastočne opodstatnené. Ozvučenie koncertu bolo síce dobré (hoci zvuk trochu unikal do prázdnych priestorov pod strechou, obávaný efekt "železničnej stanice" sa nedostavil), problém bol v tichých pasážach, kedy, zrejme v dôsledku akustických vlastností priestoru hlavne v zadnej časti sály (ďalej od pódia) zneli hlasnejšie rozhovory návštevníkov ako cez zosilňovač.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite