Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pascal Pinon a SBB

.juraj Kušnierik .názory

Jeden večer Pascal Pinon v Oblude, druhý večer SBB v MMC. Kontrast ako medzi forte a pianom. Dobré to bolo!

Juraj Kušnierik

Tie dva koncerty spájalo hádam len to, že sa udiali počas dvoch po sebe nasledujúcich večerov. Všetko ostatné na nich bolo presne opačné.
Najprv Pascal Pinon v Intergalaktickej Oblude. Jófriður a Ásthildur sú 18-ročné dvojičky z Reykjavíku. Ich otec je hudobný skladateľ a rockermi aj "klasikmi" vyhľadávaný trumpetista. Ony mali svoj prvý koncert ako 14-ročné, pričom už nejaký čas predtým si skladali vlastné pesničky. Keď mali 15, odišli na chatu na (islandský) vidiek, zobrali si so sebou nástroje (gitaru, basgitaru, flauty, jednoduché klávesy, zvonkohru) a na jeden mikrofón nahrali asi 15 pesničiek. Keď ich pri jednej zo svojich návštev Islandu počul nemecký vydavateľ Thomas Morr, okamžite ich vydal na svojom labeli Morr Music. Jednoduché pesničky, odzbrojujúco priame, zvláštne melodické. Prosto, neobyčajné množstvo talentu. O tri roky neskôr nahrali druhý album s názvom Twosomeness. Bol by vznikol aj skôr, ale čakali, kým bude mať čas Alex Sumers, ktorému sa Pascal Pinon páčili a chcel album produkovať. Dievčatá s Alexovou pomocou piesne úplne zjednodušili, rozložili ich na jednotlivé prvky a potom ich citlivo znovu skladali a stavali. Aký bol výsledok si môžete vypočuť

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite