Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je verejnoprávna televízia konečne dobrá?

.eva Čobejová .názory

Dlho som zvažovala, ako to napísať. Váhala som či vôbec napísať, že posledné týždne ma baví pozerať na Jednotke verejnoprávne správy, a že som sa k sledovaniu správ na STV vrátila po dlhých rokoch.

Eva Čobejová

Páči sa mi, ako sú tie správy vyberané, moderované, spracované. Chcela som napísať, že sa mi páčil aj sviatočný program verejnoprávnych kanálov a že som veľmi milo prekvapená, ako rýchlo dokázal Václav Mika premeniť zahnívajúcu neatraktívnu televíziu na normálne verejnoprávne médium. Lenže potom som si prečítala denník SME s titulkou, že RTVS je obvinená z cenzúry. A tak som radšej nenapísala nič. Vyzeralo by to smiešne -- chváliť niekoho, kto robí cenzúru.
Lenže potom som si to nechala rozležať v hlave. Nevidela som dva dokumenty, ktoré vedenie RTVS zastavilo pre nízku kvalitu. Preto si netrúfam veľmi hodnotiť krok vedenia RTVS. Ale slovko cenzúra sa mi v tomto prípade nezdá celkom výstižné. Asi by som ho nahradila iným slovom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite