Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krása arcibiskupa

.štefan Hríb .názory

Pravdivé posudzovanie slov a vystúpení Roberta Bezáka vyžaduje dve veci: skúsenosť zrady zo strany najbližších a správnu optiku Cirkvi. Bez týchto dvoch podmienok sa dá iba tápať a riešiť podružnosti. Kauza Bezák ale nie je o podružnosti.

Štefan Hríb

Skúsenosť zrady či veľkej krivdy zo strany najbližších zabraňuje človeku používať návody a šablóny voči iným v podobnej situácii. Utrpenie je neprenosné, ale otvára srdce voči iným. Suverénne hovoriť, ako sa má dnes Róbert Bezák správať a čo má hovoriť bez prežitia podobne ťažkej situácie, je trochu komické a aj trochu necitlivé. Toto je prvý problém článku Jara Danišku. Ten menší. Cítim, že človek v situácii Róberta Bezáka môže viac, než vravia poučky. Dokonca si myslím, že by bolo úplne pochopiteľné, keby sa Róbert Bezák chvíľu hneval a prskal a vinil celý svet z vlastnej situácie. Sme ľudia, zraniteľní ľudia. A keď sme zranení, konáme ako zranení.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite