Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bradáčová a trnkovské bratstvo

.eva Čobejová .názory

Niektoré kruhy slovenských podnikateľov a politikov vraj teraz veľmi neradi pozerajú správy z Česka. Nerobí im dobre počúvať o tom, ako sa teraz u susedov začali zatvárať, stíhať a vyšetrovať politici či lobisti za úplatky a podvody.

Eva Čobejová

Samoľúby politik David Rath je stále vo väzení a sebaistý lobista Dalík tam pobudol síce iba pár hodín, ale na krku má trestné stíhanie a vyšetrovanie. Aby sa v Česku začali vážne vyšetrovať korupčné kauzy, aby padli obvinenia a chystali sa obžaloby, stačilo urobiť jednu vec – vymeniť vrchného štátneho zástupcu, teda po našom generálneho prokurátora. Také jednoduché to bolo.
Lenka Bradáčová, vrchná štátna zástupkyňa ČR, je ambiciózna žena, ktorá má odvahu skúšať aj menej vyskúšané cesty, nebojí sa rizika a túži po úspechu. No za pár týždňov, čo je vo funkcii, nemohla ona sama veľa urobiť. Možno však ani veľa robiť nemusela – stačilo, aby uvoľnila ruky svojim podriadeným a tí povyberali zo zásuviek spisy, ktoré tam už dlho ležali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite