Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ja, obyčajný Grék

.andrej Bán .názory

Je pondelok ráno po voľbách. Napriek očakávaniam tu v Aténach nenastal koniec sveta. Aj dnes vyšlo slnko a noviny. Najvyšší čas do hysterickej (my Gréci by sme povedali, že aj toto je slovo gréckeho pôvodu) debaty vniesť trochu iný pohľad.

Andrej Bán

Keby som bol Grék, nevolil by som ani jednu z dvoch donedávna veľkých a skrz-naskrz skorumpovaných strán, ktoré sa od pádu vojenskej junty v roku 1974 striedali pri moci, teda Novú demokraciu a Pasok. Asi by som sa dnes nenechal vydierať tým, že ide vraj o garantov európskeho smerovania Grécka. To si z nás vážne robia idiotov? Pretože tieto strany a klany na nich napojených pijavíc rozkrádali európske aj grécke peniaze, skonštruovali tento odporný systém dlhokracie (deptokracy). A ja, obyčajný hlúpy Grék som ich síce podporoval, keď som sa mal dobre, no dnes ich už nenávidím. Lebo mi znížili plat z dvetisíc na tisícdvesto. Lebo syn prišiel o prácu. Lebo jeden sused musel predať byt, aby mal na liečbu. Lebo ďalší sused sa obesil. Kríza? Drastické škrty? Nech sa to týka ich, politikov! To oni za všetko môžu. Že my sme ich volili? Klamali nás.


Keby som bol Grék, nevolil by som ani fešina Tsiprasa, vodcu Syrizy.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite