Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Myslím, Jaro, že sa mýliš

.juraj Kušnierik .názory

Kolegu Jara Danišku mám rád preto, lebo je v mnohom úplne iný ako ja, lebo jasne formuluje svoje názory a núti ma tak k vyjasňovaniu mojich vlastných postojov.

Juraj Kušnierik

Jaro ma napríklad stále znovu a znovu núti rozmýšľať o homosexualite, pričom to je téma, ktorá ma vlastne nezaujíma - som čistý heterosexuál a homosexuálnu orientáciu iných ľudí považujem výsostne za ich vec. A myslím si, že by im heterosexuálna väčšina mala vytvoriť podmienky na život vo forme registrovaného partnerstva, s ktorým by boli spojené všetky zodpovednosti a výhody manželstva. A to je všetko. Fajka zhasla.
Ale Jaro cibrí moje názory a to je veľmi dobre.
Hovorí napríklad, že "homosexuálom na Slovensku žiadne práva nechýbajú". Myslím, že sa mýli. Ak dobre rozumiem svojim homosexuálne orientovaným priateľom, tak im chýba právo vytvárať partnerské vzťahy, s ktorými sa viažu zodpovednosti a výhody manželstva. 
Jaro potom prirovnáva manželstvo k práci na železnici, za ktorú štát udeľuje režinky. Tou "prácou" má byť zrejme plodenie a výchova detí, tou režinkou nejaké finančné výhody.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite