Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Ako zachrániť Slovensko

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Druhá významná prehra tábora slobody môže spôsobiť jeho rezignáciu a tiež výrazné uľahčenie ďalšieho únosu štátu. Ani jedno, ani druhé sa však nestane automaticky – Slovensko príde o slobodu iba vtedy, ak to tábor slobody dovolí.

Štefan Hríb

je overenou pravdou, že ak sa človeku stane niečo negatívne, nie je rozumné zatvárať si pred tým oči. To býva únik, nie riešenie. Oveľa zdravšie je realitu prijať, odsmútiť si ju, a tak sa s ňou postupne vyrovnať. Len tak sa dá začať znovu žiť. Toto zjavne platí aj pre dnešné Slovensko.

Voľby prezidenta dopadli zle. Vyhral tábor, ktorý po parlamentných voľbách amnestoval vlastných vinníkov, obsadil nimi inštitúcie práva a spravodlivosti, potupil kultúru a vkus, a súčasne primkol Slovensko k ruským záujmom. Toto je fakt, ktorý nemožno obísť, a je úplne prirodzené, že si ho musíme aj odsmútiť.

pravda víťazí, či?

Jedným z hlavných zdrojov smútku je – popri oprávnených obavách z temnej budúcnosti a číreho zúfalstva z krátkej pamäti obrovského množstva slovenských voličov – aj šok z toho, ako veľmi dostala v týchto voľbách na frak pravda. Pretože toto neboli len voľby prezidentské, neboli to ani voľby čisto politické, celkom nepokryte sa tu proti sebe postavili pravda a klamstvo – a klamstvo zvíťazilo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite