Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sú dve Slovenská, jedno chce slabšiemu pomôcť, druhé sa radšej pokloní agresorovi

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Vojna, ktorú proti Ukrajine rozpútalo Rusko, trvá presne dva roky. Ten dlhý čas ukázal takmer všetko – kto je Putin a jeho Rusko, kto sú Ukrajinci, a tiež kto sme my, slobodný svet.

Štefan Hríb

vo svetovom dianí je málokedy všetko jasné od začiatku až do konca. Vojna Ruska proti Ukrajine je výnimkou – od 24. februára 2022 po 24. február 2024 je rovnako jasné, kto je agresor a kto obeť, kto klame a kto nasadzuje život za pravdu, kto šíri smrť a kto bráni svoj slobodný život.

pravda o Rusku

Pokus Ruska spred dvoch rokov zabrať celú Ukrajinu a nastoliť tam svoj bábkový režim odpovedal na otázku, či sa Rusko po páde svojho komunistického impéria zmenilo. Nezmenilo. Stále je to štát, ktorý okolité štáty nepovažuje za hodné slobody a ich občanov za hodných života. Naopak, Ukrajinu, ale aj Gruzínsko či Moldavsko považuje Rusko za svoje predpolia, ktoré môže v prípade potreby zabrať. A ich občanov považuje za svojich otrokov, ktorých môže v prípade potreby zabiť. 

Tým Rusko samo odpovedalo na občasné otázky dobromyseľných expertov, či nemalo byť Rusku po páde komunizmu ponúknuté členstvo v NATO. Nieže nemalo, nesmelo. Ruské členstvo v NATO by totiž znamenalo jeho fatálny rozklad, rovnako ako je ruským právom veta už dávno rozložená Bezpečnostná rada OSN. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite