Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O čo ide konzervatívnej žene Igorovi Matovičovi

.martin Mojžiš .názory

Cieľom Igora Matoviča je, aby sa prezidentom SR stal Peter Pellegrini. To nie je vtip, ani snaha napísať niečo zaujímavé alebo provokačné. Takto to jednoducho je.

Martin Mojžiš

hlavným zmyslom Matovičovej prezidentskej kandidatúry nie je zviditeľnenie upadajúcej strany, hlavným zmyslom je niečo iné – demonštrácia Matovičovej nepostrádateľnosti. Ako sa dá niečo také demonštrovať? Ak by išlo o niekoho iného, mohli by sme špekulovať o rôznych možnostiach. Keďže ide o Matoviča, do úvahy prichádza len jeho štandardný scenár – najprv vydieranie, potom osočovanie, nakoniec zrada.

Ako bude vyzerať vydieranie? Matovič bude žiadať, aby Ivan Korčok vystúpil so sebakritikou v súvislosti s krízovým obdobím povalenia Matovičovej a Hegerovej vlády. Ako bude vyzerať osočovanie? Matovič bude tvrdiť, že odmietnutím verejnej sebakritiky Korčok znemožňuje spoluprácu a tým nahráva mafii. A ako bude vyzerať zrada? Tak, že Matovič neodporučí svojím voličom, aby v druhom kole volili Korčoka – veď predsa nemôže s pokojným svedomím odporučiť človeka, ktorý je proti spájaniu. Alebo voľbu Korčoka odporučí spôsobom, ktorý bude jasne signalizovať opak odporúčania.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite