Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Urobil pápež škandalózne rozhodnutie?

.štefan Hríb .názory .editorial

Rozhodnutie pápeža Františka umožniť požehnanie pre rozvedených a pre páry rovnakého pohlavia je pokračovaním cesty, ktorá vedie od prísneho Mocnára kdesi na nebesiach k Priateľovi, prítomnému v každom trápení človeka.

Štefan Hríb

nikto sa nás nepýtal, či sa chceme narodiť. Nikto sa nás nepýtal, či si želáme takých či onakých rodičov, takú či inú krajinu, takú či inú inteligenciu, takú či inú orientáciu. Do toho všetkého sme boli vovedení bez nášho súhlasu. Jeden americký rabín to pomenoval presne – nie my sme sa potrebovali narodiť, to niekto Iný potreboval, aby sme sa narodili. A potreboval to preto, lebo chcel rozšíriť priestor svojich dobrorečení, darov, požehnaní a lások. 

Ak má rabín pravdu a zámer toho tajomného Iného s nami všetkými je až takýto dobrý, potom sme zrejme bezpodmienečne milovaní – bez ohľadu na naše schopnosti, štátnu príslušnosť, inteligenciu, orientáciu, zlyhania, prednosti, a dokonca aj typ viery či „bezbožné“ bezverectvo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite