Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto je za pojmom Boh? Potrebuje poslušných ľudí? Alebo akých?

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Dobrá správa pre páry rozvedených a pre páry rovnakého pohlavia obletela svet takmer ako senzácia. Pritom ide skôr o pomerne triviálny dôsledok zmyslu všetkých vecí.

Štefan Hríb

diskusia, ktorá sa rozhorí (respektíve sa už rozhorela) okolo požehnávania párov mužov a žien, z ktorých je aspoň jeden rozvedený, a najmä okolo požehnávania homosexuálnych párov, bude opäť raz vedená bez snahy o vzájomné porozumenie. Bude to diskusia vášnivá a neraz veľmi neláskavá. A pritom láska je to jediné, čo na zorientovanie sa v tejto diskusii vlastne potrebujeme. 

martin Mojžiš, dubiá a odpovede 

Ak chceme pochopiť, čo za vyhlásenie to pápež František vlastne vydal a prečo to urobil, musíme si povedať niečo o tom, čo sa dialo v katolíckej cirkvi v minulom roku. 10. júla 2023 zaslalo päť kardinálov pápežovi list obsahujúci päť dubií (pochybností) a žiadali ho o zaujatie stanoviska. 

Jedno z dubií sa týkalo požehnávania homosexuálnych párov. Otázka znela takto: Môže cirkev … akceptovať ako „možné dobro“ objektívne hriešne situácie, ako sú vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia, bez spáchania zrady zjaveného učenia? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite