Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sprostosti XXL: Krčmy a reštaurácie v retro skupinách

.marian Jaslovský .meme/hoax

Pokračujeme v mapovaní bizarností z retro skupín, teda skupín ľudí, ktorí na americkej sociálnej sieti píšu, že by najradšej celú spoločnosť vrátili do 70. a 80. rokov.

Sprostosti XXL: Krčmy a reštaurácie v retro skupinách

ich výplodom sme venovali prvú časť seriálu, o tom že dnešní mladí nič nevediaa druhú, venovanú stále dosť rozšírenému mýtu, že potraviny boli za bývalého režimu zdravé.šní>

šní>

Dnes skočíme do krčmy, alebo, ak ste v Čechách a na Morave, do hospody. A potom sa pôjdeme aj najesť.

Roku 1989 som mal 27 rokov a niečo o „socíku“ viem. Bol som plnoletý dosť dlho, aby som si užil dobrodenie rôznych krčiem, kaviarní, viech, vinární, skrátka, podnikov, kde sa mohol človek porozprávať s kamarátmi. Len sa musel rozprávať dostatočne ticho a ani to niekedy nestačilo, pamätám si na situáciu, keď som väčšiu časť noci strávil výsluchom na polícii, lebo vo väčšej spoločnosti sedeli nejakí anglicky hovoriaci ľudia, ktorých som navyše vôbec nepoznal. Eštebák ich neomylne identifikoval ako špiónov a na výsluchu šlo o to, aké informácie sme im s kamarátom podávali (ani sme sa s nimi nebavili, bol to veľký stôl u Veľkých Františkánov). 

Nech je, ako chce, takéto podniky boli dobrodením, pretože nám v dobrej spoločnosti dovolili na chvíľu zabudnúť na tú strašnú bezvýchodiskovú šeď a naozaj boli našou sociálnou sieťou. Napriek režimu mám na mnohé situácie a ľudí v nich pekné a vskutku nostalgické spomienky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite