veľa ľudí má z detstva chuťové spomienky, ktoré ho potom nostalgicky sprevádzajú celý život. Aké sú tvoje chute detstva?
Mal som strašne rád pirohy plnené domácim slivkovým lekvárom, obalené v praženej strúhanke alebo krupici, maku alebo mletých orechoch. To robila babka, geniálne. Mama robila špeciálnou technológiou špeciálne parené buchty plnené marhuľami – na pare, ale pripiekli sa zospodu. Na to roztopené maslo s kakaom.
ty si vyrastal na juhu, v Komárne, sú to typické južanské jedlá?
S tým som s viacerými ľuďmi polemizoval, že čo sú typické južanské jedlá. Podľa mňa sa v strednej Európe všetko mieša. Jedlá z kysnutého cesta a cestoviny sa objavujú všade, len majú iný názov. Základ väčšiny jedál poznajú v mnohých krajinách, menia sa len koreniny a názvy.
Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.