Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rodriguez

.peter Bálik .lifestyle .zásah

Príbeh amerického pesničkára Sixta Rodrigueza dodnes dojíma. Zabudnutý hudobník, ktorý celý život pracoval ako robotník, nevediac o tom, že na druhej strane zemegule je hviezdou, až zázrak menom internet mu otvoril cestou do sveta.

Rodriguez SITA/AP Photo

o jeho živote vznikol skvelý dokument Searching For Sugar Man. Kto ho nevidel, mal by si ho isto pozrieť. A kto tohto pesničkára videl na Pohode a jeho príbeh nepozná, mal by to urobiť tiež. 

Krátko pred Pohodou som robil rozhovor s producentom Douglasom Yeagerom, ktorý prišiel na Slovensko predstaviť dokument Free To Rock (rozhovor nájdete v tomto čísle). Medzi rečou som mu povedal, že na Pohodu príde Rodriguez, bol úplne nadšený. To, čo sa mu stalo, je jedinečné, hovorím mu, načo on sa zamyslí a po chvíli vytiahne z hlavy Deana Reeda. Obaja sa smeje. Dean Reed je jedna z kontroverzných postavičiek, ktoré sa objavia vo Free To Rock. Americký country spevák, ktorý sa stal hviezdou vo východnom bloku, ale západ o jeho sláve na druhej strane železnej opony nemal tušenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite