Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Pizza Kanada

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Máločo z gastronomického sveta vytvára toľko kontroverzie a emócií ako práve toto jedlo. Jedni ho milujú, ostatní by ho nevzali do úst. Niektorí hovoria o urážke, iní volajú rovno po zákaze. Patrí medzi pochutiny, ktoré dokonca vyvolali diplomatickú roztržku: pizza Hawaii.

Dobré jedlo: Pizza Kanada GETTY IMAGES Prvá pizza Hawaii bola upečená v roku 1962 v kanadskom Ontáriu.

mnohí sa po prečítaní toho zázračného dvojslovia, ktoré sa pokojne rozvaľuje skoro vo všetkých pizza menu, zalizli. Samozrejme, predtým sa dobre poobzerali, či ich náhodou pri tom neuvidí nejaký ten prepiaty pizzapurista alebo zle skrývaný snob, ktorý by ich priklincoval mrazivým pohľadom plným opovrhnutia. 

Tých ľudí, ktorí milujú havajskú pizzu, je totiž mnoho. Áno, milá haute cuisine bublina, treba si to naplno priznať. A aj to, že to nie je ani chyba, nedostatok vkusu alebo odsúdeniahodný mravný poklesok. Jednoducho kombinácia pizzového cesta, bravčovej šunky a zapečeného konzervovaného ananásu môže byť pre niekoho lahodná. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite