Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Nápoj bohyne plodnosti

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Niektorí ju pijú čistú, podobne ako vodku či koňak. Iní k nej potrebujú malý rituál. Do jamky medzi palec a ukazovák nasypať soľ, obliznúť, zapiť týmto čírym mokom a potom zahryznúť do limetky. Vraj nápoj nastupujúceho roku: tequila.

Dobré jedlo: Nápoj bohyne plodnosti getty images Tequila je výborný alkohol a na to, aby sa presadila, nepotrebuje húf influencerov. Poblázniť celý svet sa jej predsa podarilo doteraz niekoľkokrát.

presne tak, v tomto roku nahradí gin a vodku tequila, zhodujú sa odborníci na gastronomické trendy. Väčšinou sa kompletne mýlia, pretože ľudským chutiam nerozkážeš, no prečo si kaziť radosť hundraním a zhadzovaním druhých hneď skraja roka. Napokon, tequila je výborný alkohol a na to, aby sa presadila, nepotrebuje húf influencerov. Poblázniť celý svet sa jej predsa podarilo doteraz niekoľkokrát. 

Prináša so sebou tú najkrajšiu podobu Strednej Ameriky s horúcimi letami, rozpálenými telami a morom. Napriek tomu, že samotný nápoj vznikol skôr v stredozemí a špeciálne tequila v hornatom prostredí so sopečným podložím. Ale všetko poporiadku. Základnou surovinou na výrobu tequily je špeciálny modrý druh agávy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite