Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Čierne hody

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Sú ingrediencie, o ktorých by sme niekedy radšej nič nevedeli. Mnohí dodnes netušia, že klobásky sa plnia do vypratých čriev alebo že do tlačenky sa dávali napríklad aj uši. Najväčšie emócie však ako ingrediencia odjakživa vzbudzovala krv.

Dobré jedlo: Čierne hody getty images Krv sa používa pri výrobe krvavničiek kvôli nezameniteľnej a lahodnej chuti, ktorá zasýti a prinesie nenapodobiteľný hrejivý tón.

moja manželka dodnes spomína na iniciačný deň v rozvetvenej rodine svojho svokra, môjho otca. Prišiel som ju vtedy ukázať práve v deň, keď bola celá rodina pokope, čiže na rodinnú zabíjačku. Samozrejme, rodina a najmä tá mužská časť nie sú žiadni anjeli, ale drsní oravskí chlapi, a túto citlivú situáciu si začali patrične vychutnávať. Moju nastávajúcu si poriadne preklepli. 

Napríklad tým, že ju postavili k hrncu s restovanou krvou, ktorú musela hodinu miešať. Po očku ju pozorovali a tuším aj prebiehali stávky, koľko pri tom to krehké dievča vydrží. Veronika to ustála, vedela veľmi dobre, o čo sa tu hrá, no dodnes na to spomína a sem-tam to na mojich strýkov pri rodinných oslavách vytiahne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite