Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Katarína Koščová: Ktorý gej alebo lesbička reálne môže za to, že sa máte zle?

.katarína Koščová .komentáre

Vstala som pred piatou. Nemôžem spať. Nedá sa. Prevaľujem sa v posteli a rozmýšľam nad tým, ako sa to stalo? Ako sa to deje?

head_photo

viete, ja som naozaj úplne úprimne presvedčená, že je absolútne legitímne a v poriadku mať rôzne svetonázory, konzervatívne či liberálne. Je to v poriadku dovtedy, kým nie sú založené na klamstve. Väčšina názorov na LGBTI+ komunitu je na Slovensku zložená na klamstvách, na klamstvách, ktoré pred rokmi začala húfne šíriť Aliancia za rodinu a ochotne sa pridali ďalšie konzervatívne organizácie. Tie klamstvá vytvorili strach a zo strachu vznikla nenávisť a agresivita. Povedzte, naozaj povedzte, čo z tých vecí, ktorými nás strašili už pred rokmi pri tom nechutnom referende za rodinu, sa vyplnilo?

Referendum neprešlo, teda logicky mal prísť nástup moci všetkých gejov a lesbičiek, ktorí budú zneužívať naše deti, pamätám si, že sa dokonca mali učiť v škôlkach masturbovať. Vy sa pamätáte? Viete, koľko je to rokov? 9! Deväť rokov od referenda za rodinu a nič z toho, pred čím strašili, sa nenaplnilo. Nič! Rovnako ako sa nenaplnilo nič z toho, keď nás strašili migrantmi a Mazurek skandoval v tej dobe ešte v dave, čo sa oháňal dlažobnými kockami nad mamičkou s kočiarikom, ktorá mala smolu, že bola z nejakej arabskej krajiny… Pamätáte, či ste už zabudli? Nič z toho strašenia sa nikdy nestalo. Ale viete, čo sa stalo? Jano Kuciak sa stal, aj Martina Kušnírová a po tom všetkom sa naozaj začali odhaľovať kauzy a my sme videli, aj keď sme to tušili, čo všetko tu Smer za tie roky svojej vlády narobil, koľko „našich“ ľudí mali vo všetkých štruktúrach, úradoch, ako nefungovala legislatíva, všetky korupčné kauzy… pre Boha živého! Zabudli ste??? Toto je naša realita! Nedôvera v štátne inštitúcie, ekonomika na hrane kolapsu, tá neexistujúca, stokrát sľúbená diaľnica do Košíc, toto je naša realita! Húfny odchod mladých, vzdelaných ľudí do zahraničia, kvôli podmienkam, aké na Slovensku panujú, korupcia na všetkých, nielen na najvyšších miestach, toto bola a sčasti stále je naša realita. Čakačka na mamograf v Prešove – rok! Čakačka na diagnostiku pri podozrení na onkologický nález – dva mesiace!!! (toto je veľmi konkrétny príklad) A toto je naša realita!

Ktorý gej alebo lesbička z toto môžu?

V Smere naskočili na túto nenávistnú vlnu, lebo vidia, že to funguje a že by inak zrejme postupne všetci skončili v base po tých rokoch rozkrádania Slovenska, nemajú inú možnosť, ak to chcú zvrátiť, a zároveň vedia, že sme už dávno zabudli na tie rozkradnuté milióny, ktoré si ani nevieme predstaviť, na tie Kaliňákove DPH-čky, ktoré ani nevieme, čo vlastne sú, ešte to CT-čko sa nás dotklo, to je niečo hmatateľné. Pamätáte si na CT-čko, či tma? Ktorý gej alebo lesbička reálne môže za to, že sa máte zle? A keby neboli, bude tu lepšie? Keby nebol žiaden queer človek na zemi, už bude dobre? Budete spokojní? Vyriešia sa všetky vaše životné problémy? Dať na roveň korupciu a z nej vyplývajúcu deštrukciu demokratického právneho štátu s existenciou queer komunít a označiť ich za rovnaké zlo či pliagu, to zabolelo a je to pre mňa obrovským sklamaním. Prosím vás, skúste sa rozpamätať, porozmýšľajte, čo vás na Slovensku naozaj trápi, tak skutočne, potom si prečítajte programy strán a potom si ešte spomeňte, kto mal šancu tie vaše problémy riešiť po celé tie roky. Kto ich mohol riešiť? Kto vládol posledných, ja neviem, 15 rokov a kam sa za tie vlády Slovensko posunulo?

Preberte si to. A ak vás trápi stav verejných financií, zdravotníctva, školstva, dopravy, spravodlivosti… vedzte, že za to nemôže žiaden gej ani lesbička, ani žiadna trans osoba, môžu za to len a len ľudia, ktorí náš štát spravovali, ktorým sme dali naše hlasy vo voľbách. To nie je sranda, len tak dať svoj hlas hocikomu. Vyberajte múdro, bez strachu. Nebojte sa! Toto by nám mali hovoriť. Nebojme sa. Slušnosť, poctivosť, odbornosť, láskavosť namiesto strachu, nenávisti, prospechárstva, diletantstva. A ako to môj muž napísal v statuse. Stavajme mosty a nie ploty.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite