Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koščová a Špiner: Dve srdcia, ktoré je dobre počuť

.marian Jaslovský .kultúra

Na koncerte Katky Koščovej a Dana Špinera v rámci ich MiniaTOUR som bol minulý týždeň a doteraz som spracoval akurát tak fotky. Slová sa mi nejako nedarilo poskladať. Bolo to také silné, že som si spomenul na ten okrídlený bonmot že písať o hudbe je ako tancovať o architektúre.

Koščová a Špiner: Dve srdcia, ktoré je dobre počuť Marian Jaslovský

no ale pokúsim sa. Koncert sa konal vo väčšej sále petržalského DK Zrkadlový háj. Je dosť veľká na taký intímny formát, aký ponúkajú počas svojej šnúry dvaja aktéri. Ale oni ju bez problémov vyplnili. Hudbou plnou nástojčivosti a naliehavosti, ale aj veľmi uvoľneným sprievodným slovom. Katka je mimoriadna textárka a speváčka a skladby, ktoré spieva, hovoria tak ako u málokoho. Nie sú ľahké a rýchla/veselá je hádam len jedna, ale hĺbka ponoru je mimoriadna. Koščovej záleží na tom, kde žije a snaží sa s tým niečo robiť. Ale nielen v zmysle osobnej angažovanosti. Niekedy stačia tie správne emócie.

Druhou polohou ich recitálu sú dialógy medzi piesňami. Tu sa obaja aktéri menia na dvojicu nevtieravých zabávačov. Je to úplne prirodzené a osobné a zároveň naozaj vtipné (ak si prečítate rozhovor Žijem v dvoch monogamných vzťahoch, tak zhruba pochopíte, o čo ide). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite