Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.dobré jedlo
Ako variť podľa Vansovej: Kniha Národný poklad

Ako variť podľa Vansovej: Kniha Národný poklad

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 24.06.2022

V týchto dňoch pri príležitosti 80. výročia úmrtia autorky vychádza nové vydanie knihy, ktorá pre našu gastronomickú kultúru znamená približne toľko, čo pre tú českú Domácí kuchařka od Rettigovej. Ak nie viac. Nová kuchárska kniha od Terézie Vansovej.

Koho omrzeli klasické a mastné zemiakové čipsy, nech si vytvorí zdravé z rias nori

Koho omrzeli klasické a mastné zemiakové čipsy, nech si vytvorí zdravé z rias nori

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 01.11.2020

U nás ich vnímame ako exotickú pochutinu – nevyhnutnú súčasť ázijských polievok, tmavozelený kabátik pestrofarebných maki v suši setoch či ako hlavnú ingredienciu obľúbeného šalátu, ktorý sa k nim podáva. No sú krajiny, kde sú dennodenne na tanieri – morské riasy.

Verjus: Najväčšiu slávu požíval v stredoveku, no poznali ho už starovekí Rimania

Verjus: Najväčšiu slávu požíval v stredoveku, no poznali ho už starovekí Rimania

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 04.10.2020

Kedysi sa bez neho nezaobišiel žiaden kuchár. Ak by mu nedajbože v kuchyni medzi ingredienciami chýbal, všetci naokolo by si to pekne zlízli. Pretože variť vysokú kuchyňu v staroveku či stredoveku bez neho bolo skoro nemožné: verjus (čítame veržú).

  •