Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

00

.štefan Hríb .časopis .editorial

To miesto sa ma vždy dotkne až na dno duše. Celé roky to bol hlboký pocit úžasu. Twin Towers, ten pozemský výkrik k nebu, fascinoval svet svojou mohutnosťou.

vždy znovu som na chvíľu onemel, keď som vykrúcal hlavu k oblakom, aby som tie veže videl celé. Vždy, keď som sa lúčil s New Yorkom, musel som tam zájsť. Na stosiedmom poschodí bývala reštaurácia Windows of the World, kde predávala kávu územčistá černoška. Napriek tej výške bola vždy veselá a vtipná. Spomenul som si na ňu v ten jesenný deň, keď dvadsať poschodí pod ňou narazilo do veže lietadlo. Neviem, či mala službu, ale ak áno, určite utešovala hostí, ktorí mali už iba pár minút života.

V ten slnečný septembrový deň roku 2001 sa všetko zmenilo. Videl som to v televízii na vlastné oči, ale aj tak som tomu neveril. Nemohol som uveriť, že tie dve mohutné veže tam už nestoja. Až keď som sa tam o pár dní dostal, ten pohľad sa opäť dotkol dna mojej duše – nebol to však úžas, ale čistá hrôza.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite