Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pôrodnica v Nemocnici Bory je otvorená aj pre poistenky VšZP

.sita .zdravotníctvo

VšZP podľa riaditeľa Richarda Strapka postupne vyhovie všetkým žiadostiam o zazmluvnenie Nemocnice Bory, ak sa vyrieši, z akých finančných zdrojov tieto zmluvy VšZP pokryje.

Pôrodnica v Nemocnici Bory je otvorená aj pre poistenky VšZP SITA/Diana Černáková Pôrodná izba v novovybudovanej Nemocnici Bory - Penta Hospitals v Bratislave. Bratislava

pôrodnica v Nemocnici Bory je otvorená aj pre poistenky Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Na brífingu po stretnutí vedenia rezortu so zástupcami bratislavských nemocníc a zástupcami VšZP to uviedol minister zdravotníctva Michal Palkovič. „Neodkladnú zdravotnú starostlivosť hradí poisťovňa v plnej výške, teda nič nestojí v ceste tomu, aby pôrody pre poistenky Všeobecnej zdravotnej poisťovne boli realizované v tomto zariadení," povedal. Do konca júla chce minister posúdiť, aký bude o tieto pôrody záujem a aké budú finančné možnosti VšZP. Ďalšie rokovanie by sa malo podľa Palkoviča uskutočniť o týždeň. Dovtedy by mala Asociácia nemocníc Slovenska a Asociácia štátnych nemocníc rokovať o tom, ako vyčleniť dostatočný objem finančných prostriedkov na zabezpečenie ústavnej zdravotnej starostlivosti v Nemocnici Bory.

„Dohodli sme sa na tom, že jedna, ani druhá strana nebude dávať klamlivé reklamy, či informácie zdieľané len jednostranne, aby sa nešírili dezinformácie, ktoré účelovo vychádzali," povedal Palkovič k predstaviteľom VšZP a Nemocnice Bory. Podľa neho sa tým nebude dvíhať mediálny tlak, ktorý negatívne vnímali obe strany.

Generálny riaditeľ VšZP Richard Strapko zdôraznil, že je dôležité, aby poistenci štátnej zdravotnej poisťovne neboli v neistote. „Ak pôjde rodička Všeobecnej zdravotnej poisťovne rodiť do Borov, tak my to ako neodkladnú zdravotnú staroslivosť, samozrejme, preplatíme. Chceme ubezpečiť všetkých poistencov, že je absolútne kľúčové, že budú ošetrení," povedal. VšZP podľa neho postupne vyhovie všetkým žiadostiam o zazmluvnenie od predstaviteľov Nemocnice Bory, ak sa vyrieši, z akých finančných zdrojov tieto zmluvy VšZP pokryje.

Minister zdravotníctva Michal Palkovič v súvislosti s Nemocnicou Bory uviedol, že potrebuje vedieť, odkiaľ zdravotnícky personál do tejto nemocnice prichádza. „Potom sa vieme baviť s Asociáciou nemocníc Slovenska a Asociáciou štátnych nemocníc o tom, odkiaľ peniaze pre Nemocnicu Bory alokovať," povedal. Do Nemocnice Bory sa totiž podľa neho presúvajú lekári nielen z bratislavských nemocníc, ale napríklad aj z nemocnice zo Skalice, či Galanty.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite