Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Financie z plánu obnovy získa zatiaľ sedem nemocníc na Slovensku, oznámil Heger

.sita .zdravotníctvo

Jedinou nemocnicou, ktorú rezort ešte preveruje z hľadiska dodržania termínov, je nemocnica v Čadci.

Financie z plánu obnovy získa zatiaľ sedem nemocníc na Slovensku, oznámil Heger SITA/ÚV SR Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (druhý vľavo) počas stretnutia s vedením Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach a prehliadky novorodeneckého oddelenia. Bratislava, 30. marec 2023.

finančné prostriedky z plánu obnovy, ktoré sú určené na financovanie veľkých investičných projektov, získa zatiaľ sedem z pôvodných ôsmich nemocníc na Slovensku. Po audite na ministerstve zdravotníctva to na tlačovej besede uviedol dočasne poverený premiér a dočasne poverený minister zdravotníctva Eduard Heger. Sedem nemocníc podľa neho splnilo stanovené kritériá a rezort zdravotníctva s nimi budúci týždeň podpíše zmluvy.

„Audit sme urobili veľmi kvalitne, z ôsmich nemocníc je sedem súčasťou tohto zoznamu, podpíšeme s nimi zmluvy a jedna ostáva v procese preverenia," povedal Heger. Pri nemocnici v Čadci je podľa neho potrebné hlbšie preskúmať dodržanie termínov. „Ak budú tieto informácie preverené, predstúpime pred verejnosť a oznámime výsledok," uviedol.

Štátny tajomník rezortu zdravotníctva Michal Palkovič sa na tlačovej besede vyjadril aj k dokumentu o tranzícii. „Usmernenie vnímame ako problematické, komunikujeme s ďalšími inštitúciami, aby sme sa zorientovali, či je vôbec realizovateľný a či nevznikajú aplikačné problémy," povedal. V súvislosti s výstavbou nemocnice Rázsochy dočasne poverený premiér a minister zdravotníctva Eduard Heger uviedol, že stále existuje šanca, aby sa výstavba nemocnice stihla. „Míľniky sú dané, robíme na tom, aby sme na budúci rok mohli podpisovať zmluvy. Robíme na tom každý deň," uzatvoril Heger.

Ministerstvo zdravotníctva ešte začiatkom marca informovalo o tom, že nemocnice v Poprade a Leviciach majú dostať po 42 miliónov eur, nemocnica s poliklinikou v Spišskej Novej vsi takmer 40 miliónov eur a nemocnica vo Zvolene takmer 26 miliónov eur. Nasleduje fakultná nemocnica v Skalici, ktorá získa takmer 23 miliónov eur a nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, ktorá má dostať cez 15 miliónov eur. Najmenšie sumy majú obdržať nemocnica s poliklinikou v Bardejove, a to takmer 10 miliónov eur a kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci 7 miliónov eur. Ide o výzvu z plánu obnovy na podporu výstavby a rekonštrukcie nemocníc v celkovej hodnote 212 miliónov eur.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite