Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Schutza: Nič iného, len sila a solidarita naučia Putina, čo sa smie a čo nie

.peter Schutz .témy

Pred troma rokmi zostalo Slovensko jediným členom NATO, ktorý v reakcii na kauzu Skripaľa nevyhostil ani ruskú nohu. V kauze vrbětického teroru je Slovensko, naopak, prvou krajinou, ktorá sa s Českom reálne solidarizovala.

Komentár Petra Schutza: Nič iného, len sila a solidarita naučia Putina, čo sa smie a čo nie MARTIN BAUMANN/TASR Minister obrany Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok počas vyhlásenia o vyhostení troch ruských diplomatov.

vyhostenie troch ruských špiónov je oslepujúci kontrast s minulosťou, a pripomína s veľkou silou, že bezpečnostná a zahraničná politika je hneď druhý faktor, prečo by bol návrat vlád Smerohlasu (s Kotlebom, Kollárovou rodinou, Uhríkom, kýmkoľvek) národnou katastrofou.

O primeranosti slovenskej reakcie nemôže byť pochybnosť. Ak áno, tak jedine v zmysle, či tri nie je málo. To, čo si dovolila ruská rozviedka na území členského štátu EÚ a NATO, presahuje aj fantázie veľmi skeptických znalcov Putina & spol. Svedčí totiž o nesmiernej arogancii a opovrhovaní Čechmi, keď sa fakticky tuctovému exportu zbraní – na Ukrajinu, či do Sýrie – rozhodli zabrániť teroristickým útokom na muničné sklady. To je neuveriteľné.

Téma .týždňa: Ruská ruleta

Aj proti vraždám či pokusom o vraždu na území EÚ sú Vrbětice doslova „kvalitatívny“ skok. A je to celkom neparadoxne aj svedectvo, že právo na „asymetrické odpovede“, ktoré Putin spomenul v súvislosti s českou ambasádou, si Rusi privlastnili už dávno, a to nielen v diplomatickom ringu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite