Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA predajú Bulharsku obrnené vozidlá za 1,5 miliardy dolárov

.tasr .svet

Spojené štáty po začatí ruskej invázie na Ukrajinu zvyšujú vojenskú pomoc Ukrajine a spojencom v Severoatlantickej aliancii (NATO).

USA predajú Bulharsku obrnené vozidlá za 1,5 miliardy dolárov wikipedia

spojené štáty v piatok oznámili, že schválili predaj obrnených vozidiel v hodnote 1,5 miliardy dolárov Bulharsku. Uviedla to agentúra AFP.

O súhlase so žiadosťou Bulharska o nákup 183 vozidiel Stryker, z ktorých viac ako polovicu tvoria vozidlá pechoty, informovalo Kongres ministerstvo zahraničných vecí.

Schválenie predaja bolo oznámené mesiac po tom, čo Bulharsko, ktoré má stále veľké zásoby sovietskej výzbroje, súhlasilo s dodaním približne 100 obrnených transportérov na Ukrajinu. Ide o prvý veľký presun vojenskej techniky na Ukrajinu z Bulharska, ktoré má historické väzby na Rusko.

Spojené štáty po začatí ruskej invázie na Ukrajinu zvyšujú vojenskú pomoc Ukrajine a spojencom v Severoatlantickej aliancii (NATO). Poľsku, jednému z najoddanejších podporovateľov Ukrajiny, USA dodajú útočné helikoptéry Apache v hodnote 12 miliárd dolárov a nové tanky Abrams.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite