Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA poskytnú Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc za 250 miliónov dolárov

.tasr .svet

Zbrane USA poskytnú zo svojich existujúcich zásob.

USA poskytnú Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc za 250 miliónov dolárov SITA/AP Photo/Darron Cummings

americká vláda v utorok oznámila ďalší balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu. V rámci pokračujúcej podpory protiofenzívy Kyjeva jej dodá zbrane a muníciu za 250 miliónov dolárov, informovala TASR podľa agentúry AP.

Zbrane USA poskytnú zo svojich existujúcich zásob. Balík pomoci bude zahŕňať okrem iného aj odmínovaciu techniku, delostrelecké a raketové strely, sanitky a zdravotnícke vybavenie či náhradné diely, uviedlo americké ministerstvo zahraničných vecí.

„Tento balík pomôže ukrajinským silám na bojisku a podporí ich protivzdušnú obranu v čase, keď Rusko pokračuje v brutálnych útokoch proti obyvateľom Ukrajiny, “uviedla hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierrová.

Spojené štáty od vlaňajšieho začiatku ruskej invázie poskytli alebo prisľúbili Ukrajine vojenskú pomoc za viac ako 43 miliárd dolárov, vyplýva z údajov amerického ministerstva obrany.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite