Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin sa nezúčastní na pohrebe Prigožina

.tasr .svet

Jeho organizácia je čisto na Prigožinovej rodine.

Putin sa nezúčastní na pohrebe Prigožina sita/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

ruský prezident Vladimir Putin sa neplánuje zúčastniť na pohrebe zakladateľa ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina, oznámil v utorok Kremeľ. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

„Účasť prezidenta sa nepredpokladá,“ uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pre novinárov v odpovedi, na otázku, či sa Putin zúčastní na pohrebe Prigožina.

Peskov dodal, že Kremeľ nemá k dispozícii nijaké špecifické informácie týkajúce sa pohrebu a že jeho organizácia je čisto na Prigožinovej rodine.

Prigožin zomrel minulý týždeň v stredu pri havárii lietadla v Tverskej oblasti na západe Ruska. Lietadlo typu Embraer Legacy 600 smerovalo z Moskvy do Petrohradu, kde majú sídlo Prigožinove firmy, keď sa zrútilo.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) v nedeľu po vykonaní genetických testov potvrdil, že medzi desiatimi obeťami pádu lietadla bol i šéf wagnerovcov. Okrem neho sa na palube nachádzal i spoluzakladateľ wagnerovcov, Prigožinova pravá ruka, Dmitrij Utkin.

K havárii prišlo presne dva mesiace po tom, čo sa Prigožin a jeho bojovníci nakrátko vzbúrili proti ruskému vojenskému vedeniu. Objavili sa preto špekulácie, že by do nehody mohol byť zapojený aj samotný Kremeľ. Peskov to však minulý týždeň odmietol s tým, že je to „absolútna lož“. Zároveň nehodu lietadla s Prigižonom označil za tragickú udalosť.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite