Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusi oficiálne potvrdili Prigožinovu smrť

.tasr .svet

Vyšetrovatelia ukončili genetickú analýzu a určili totožnosť všetkých obetí.

Rusi oficiálne potvrdili Prigožinovu smrť sita/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) v nedeľu potvrdil, že šéf ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny zahynul pri stredajšej havárii lietadla v Tverskej oblasti. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.

Sledkom v nedeľňajšom vyhlásení uviedol, že bola ukončená forenzná a genetická analýza v súvislosti so stredajšou haváriou a bola určená totožnosť všetkých desiatich obetí.

„Podľa výsledkov bola stanovená totožnosť všetkých desiatich obetí - zhodujú sa s leteckým zoznamom,“ uviedol Sledkom vo vyhlásení.

Ruský letecký úrad Rosaviacija v noci na štvrtok informoval, že podľa údajov leteckej spoločnosti bol na palube havarovaného stroja aj Prigožin. Okrem neho bol na zozname cestujúcich i spoluzakladateľ wagnerovcov, Prigožinová pravá ruka, Dmitrij Utkin.

Lietadlo typu Embraer Legacy 600 smerovalo z Moskvy do Petrohradu, kde majú sídlo Prigožinove firmy, keď sa v stredu zrútilo nad Tverskou oblasťou na západe Ruska.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite