Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sudca odmietol Trumpovu žalobu na novinárku Carrollovú za ohováranie

.tasr .svet

Carrollová v máji tohto roka v občianskoprávnom spore vysúdila od Trumpa odškodné vo výške päť miliónov dolárov.

Sudca odmietol Trumpovu žalobu na novinárku Carrollovú za ohováranie SITA/AP Photo/Artie Walker Jr.

federálny súd v New Yorku v pondelok zamietol žalobu exprezidenta USA Donalda Trumpa, v ktorej tvrdil, že ho novinárka E. Jean Carrollová v súvislosti s prípadom týkajúcim sa sexuálneho napadnutia v amerických médiách ohovárala, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Carrollová v máji tohto roka v občianskoprávnom spore vysúdila od Trumpa odškodné vo výške päť miliónov dolárov za sexuálne napadnutie, ktorého sa mal dopustiť ešte v 90. rokoch minulého storočia. Trump to odmietol a voči verdiktu sa odvolal.

Exprezident USA podal na 79-ročnú bývalú publicistku časopisu Elle žalobu ešte v júni. Tvrdil v nej, že ho Carrollová ohovárala, keď americkým médiám aj po vynesení rozsudku tvrdila, že ju znásilnil.

Sudca newyorského okresného súdu Lewis Kaplan však v pondelkovom odôvodnení zamietnutia tejto žaloby uviedol, že Carrollovej tvrdenia o znásilnení sú „v podstate pravdivé,“ cituje AFP.

Carrollová počas svojej výpovede v predchádzajúcom procese uviedla, že Trump ju v 90. rokoch znásilnil v skúšobnej kabínke obchodného domu na Manhattane. V októbri 2022 Trump údajne poškodil jej dobré meno, keď na svojej sociálnej sieti Truth Social jej tvrdenia označil za klamstvá.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite