Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko navýši počty vojakov pri bieloruskej hranici po narušení vzdušného priestoru vojenskými vrtuľníkmi

.tasr .svet

Poľský námestník ministra obrany v stredu ráno označil incident za „provokáciu“ namierenú proti Poľsku a východnému krídlu NATO.

Poľsko navýši počty vojakov pri bieloruskej hranici po narušení vzdušného priestoru vojenskými vrtuľníkmi SITA/AP Photo/Michal Dyjuk

severoatlantická aliancia (NATO) je v úzkom kontakte s poľskou vládou a urobí všetko potrebné pre zachovanie bezpečnosti územia svojich členov. Pre poľskú tlačovú agentúru PAP to v stredu povedal zdroj z NATO.

Poľský vzdušný priestor v utorok narušili dva bieloruské vojenské vrtuľníky. NATO preto pozorne sleduje situáciu na svojom východnom krídle, vrátane tohto incidentu, uviedol zdroj zo sídla NATO.

Dva bieloruské vojenské vrtuľníky preleteli nad oblasťou Bielowieža blízko poľsko-bieloruskej hranice. Poľské ministerstvo obrany potom spresnilo, že leteli vo veľmi malej výške, aby sťažili radarom ich zaznamenanie.

Po narušení vzdušného priestoru poľský minister obrany zvolal zasadnutie výboru pre národnú bezpečnosť a obranu. Výsledkom je rozhodnutie zvýšiť počty vojakov popri hranici Poľska s Bieloruskom a umiestniť tam ďalšie vybavenie vrátane bojových vrtuľníkov.

Poľský námestník ministra obrany v stredu ráno označil incident za „provokáciu“ namierenú proti Poľsku a východnému krídlu NATO.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite