Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Situácia s požiarmi v Grécku sa zlepšila, vznikať však môžu nové ohniská

.tasr .svet

Rezort preto naďalej odporúča vyhýbať sa pobytom v nebezpečných oblastiach. Varuje, že požiare môžu mať za následok výpadky elektrickej energie, vody, zlú kvalitu ovzdušia, ale aj uzávery ciest.

Situácia s požiarmi v Grécku sa zlepšila, vznikať však môžu nové ohniská

situácia s požiarmi v Grécku sa od nedele (30. 7.) javí oproti minulému týždňu stabilizovaná. Väčšinu požiarov sa podarilo uhasiť a najväčšie ohniská majú hasiči pod kontrolou. Nie je však vylúčené, že v súvislosti s poveternostnými podmienkami budú vznikať nové zdroje požiarov. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na webe. 

Rezort preto naďalej odporúča vyhýbať sa pobytom v nebezpečných oblastiach. Varuje, že požiare môžu mať za následok výpadky elektrickej energie, vody, zlú kvalitu ovzdušia, ale aj uzávery ciest. „V prípade vzniku nebezpečenstva koordinujú evakuáciu turistov z postihnutých oblastí orgány civilnej ochrany Grécka,“ dodal rezort.

V prípade, ak sa slovenskí občania budú nachádzať v zasiahnutých oblastiach, MZVEZ odporúča striktne sa riadiť pokynmi miestnych úradov, bezpečnostných a záchranných zložiek. „Občanom, ktorí sa ocitnú na postihnutých územiach v rámci organizovanej turistiky (zájazdy prostredníctvom cestovných kancelárií), odporúčame kontaktovať delegátov cestovných kancelárií alebo priamo cestovné kancelárie,“ podotklo ministerstvo. 

Zároveň radí, aby sa Slováci pred cestou do zahraničia registrovali na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka. V prípade núdze zároveň môžu kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Aténach. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite