Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medvedev sa opäť vyhráža jadrovými zbraňami, pripúšťa, že Rusko prehrá vojnu

.sita .svet

„Jednoducho by nebolo iné riešenie. Naši nepriatelia by sa mali modliť k našim bojovníkom, aby nedovolili, aby sa svet dostal do jadrových plameňov,“ dodal Medvedev.

Medvedev sa opäť vyhráža jadrovými zbraňami, pripúšťa, že Rusko prehrá vojnu SITA/Ekaterina Shtukina, Sputnik

ruský exprezident Dmitrij Medvedev vyhlásil, že Rusko by mohlo použiť jadrovú zbraň v prípade, že ukrajinská protiofenzíva bude úspešná. Ako referuje spravodajský web CNN, Medvedev to uviedol prostredníctvom platformy Telegram.

„Predstavte si, že ofenzíva... v tandeme s NATO bola úspešná a skončila tak, že časť našej pôdy bola odobratá. Potom by sme museli použiť jadrové zbrane na základe ustanovení dekrétu ruského prezidenta,“ vyhlásil súčasný podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady.

„Jednoducho by nebolo žiadne iné riešenie. Naši nepriatelia by sa mali modliť k našim bojovníkom, aby nedovolili, aby sa svet dostal do jadrových plameňov,“ dodal Medvedev v najnovšom príspevku zo série jadrových hrozieb.

Vyhlásenie Medvedeva možno okrem vyhrážania sa vnímať taktiež ako zriedkavé priznanie niektorého z popredných ruských predstaviteľov a verejné pripustenie možnosti, že Moskva by mohla prehrať vojnu na Ukrajine. Prichádza v kontraste s nedávnym vyhlásením ruského vodcu Vladimira Putina, ktorý tvrdil, že ukrajinská protiofenzíva „zlyhala“.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite