Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Liverpoole sa konal pochod Pride venovaný Kyjevu

.tasr .svet

Po celom Liverpoole sa v sobotu konajú sprievodné podujatie vrátane pouličných či záhradných osláv.

V Liverpoole sa konal pochod Pride venovaný Kyjevu SITA/Peter Byrne/PA via AP

tisíce ľudí vyšli v sobotu do ulíc anglického mesta Liverpool, aby sa zúčastnili pochodu Pride, ktorý bol venovaný ukrajinskému hlavnému mestu Kyjev. TASR správu prevzala od agentúry DPA. Očakáva sa, že na podujatí sa zúčastnia stovky príslušníkov LGBTQ komunity pochádzajúcich z Ukrajiny a ich priateľov. 

Tento spoločný pochod sa konal v rámci budovania vzťahov, pričom organizátori poukázali na „úžasné priateľstvo“ medzi Liverpoolom a Kyjevom. Toto anglické mesto hostilo začiatkom roka pesničkovú súťaž Eurovízia namiesto vojnou zmietanej Ukrajiny.

„Spoločne pochodujeme za Ukrajinu a za slobodu, aby sme svetu a Spojenému kráľovstvu pripomenuli, že vojna sa neskočila,“ uviedol hovorca z pochodu KievPride Edward Reese, ktorý pricestoval z Ukrajiny. Zároveň poukázal na to, že príslušníci LGBTQ komunity nemajú dosť práv nikde na svete, a preto sa „vojna“ za ne ešte neskočila.

„Sme poctení, že hostíme tento rok KievPride... Samozrejme je ťažké zabudnúť na dôvody, pre ktoré sme hostili Eurovíziu, a na trvalé puto s Ukrajinou,“ uviedol spoluzakladateľ nadácie Pride mesta Liverpool Andi Herring.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite