Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin si chce kúpiť lojalitu Afričanov, sľúbil im obilie zdarma

.sita .svet

Putin nespomenul pôvod obilia, ktoré chce zdarma poslať do Afriky.

Putin si chce kúpiť lojalitu Afričanov, sľúbil im obilie zdarma SITA/Valery Sharifulin/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP

ruský vodca Vladimir Putin vo štvrtok vyhlásil, že v najbližších mesiacoch Moskva dodá africkým krajinám zadarmo 25 až 50-tisíc ton obilia a taktiež pokryje náklady na prepravu. Ako na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol kanál Nexta, šéf Kremľa to povedal na samite s africkými lídrami v Petrohrade.

Putin nespomenul pôvod obilia, ktoré chce zdarma poslať do Afriky. Rusko v doterajšom priebehu vojny na Ukrajine viackrát čelilo obvineniam, že ukradlo tisíce ton ukrajinského obilia a odviezlo ho do Ruska.

Ako podotkol kanál Nexta, Putin si takto „chce kúpiť lojalitu Afričanov vďaka obiliu ukradnutému z južných oblastí Ukrajiny“. Rusko taktiež odpustilo Somálsku dlhy v celkovej výške viac ako 690 miliónov dolárov.

Africká únia vo štvrtok vyzvala Rusko na urýchlené obnovenie čiernomorskej obilnej dohody sprostredkovanej Organizáciou Spojených národov (OSN), ktorá umožňovala Ukrajine vyvážať milióny ton obilia a od ktorej Rusko odstúpilo minulý týždeň.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite