Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útoky na Odesu a Mykolajiv boli odvetou za útok na Krymský most, vyhlásilo Rusko

.tasr .svet

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že v noci na utorok podniklo „odvetný úder“ na objekty v ukrajinských mestách Mykolajiv a Odesa, kde sa údajne pripravovali teroristické útoky proti Rusku.

Útoky na Odesu a Mykolajiv boli odvetou za útok na Krymský most, vyhlásilo Rusko SITA/Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

ministerstvo dodalo, že v dôsledku tejto odvetnej operácie  boli zničené sklady paliva s celkovým objemom približne 70 000 ton, z ktorých sa dodávalo palivo pre vojenskú techniku ukrajinskej armády.

Ukrajinská armáda predtým uviedla, že trosky zo zostrelených rakiet a s nimi súvisiaca tlaková vlna poškodili v Odese prístavnú infraštruktúru a súkromné domy, pričom bola zranená jedna osoba.

BBC vo svojej správe podotkla, že v podmienkach vojny nemôže bezprostredne overiť tvrdenia bojujúcich strán.

BBC doplnila, že Krymský (Kerčský) most spájajúci juhoruský Krasnodarský kraj s Ruskom anektovaným a okupovaným Krymom bol v pondelok večer vyhodený do vzduchu údajne za pomoci námorných dronov. V dôsledku toho sa zrútil jeden úsek vozovky mosta, ale druhé, súbežné mostné pole útok nezasiahol a bola na ňom obnovená premávka.

BBC s odvolaním sa na ruskú agentúru Interfax v utorok informovala, že na prejazd na každej strane mosta čakajú stovky áut.

V smere z mesta Tamaň v Krasnodarskej oblasti je v kolóne približne 400 áut a na kerčskej strane 320 áut.

Podľa BBC ruský prezident Vladimir Putin už v pondelok vyhlásil, že Rusko bude reagovať na útok na Krymský most.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite