Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Bruseli štartuje dvojdňový samit EÚ a štátov Latinskej Ameriky

.tasr .svet

Slovensko bude na podujatí, ktoré sa začína o 14:00, zastupovať predseda vlády Ľudovít Ódor.

V Bruseli štartuje dvojdňový samit EÚ a štátov Latinskej Ameriky SITA/AP Grenadín Ralph Gonsalves

na dvojdňovom samite Európskej únie a Spoločenstva štátov Latinskej Ameriky a Karibiku (CELAC) sa lídri oboch združení budú v pondelok a utorok zaoberať širokou škálou tém: od spolupráce v oblasti zaisťovania mieru, stability až po obchod, investície a boj proti zmene klímy. 

Slovensko bude na podujatí, ktoré sa začína o 14.00 h SELČ, zastupovať predseda vlády Ľudovít Ódor, informuje spravodajca TASR.  Samitu budú spoločne predsedať šéf Európskej rady Charles Michel a predseda vlády Svätého Vincenta a Grenadín Ralph Gonsalves v úlohe dočasného prezidenta CELAC, uvádza vo svojom vyhlásení Európska komisia. 

Hlavným rokovaniam lídrov EÚ-CELAC prechádza obchodný samit oboch regiónov, ktorý sa koná v pondelok dopoludnia. Stretnutie ministrov zahraničných vecí EÚ – CELAC, ktoré sa uskutočnilo v Buenos Aires v októbri 2022, obnovilo medzi oboma regiónmi politický dialóg na vysokej úrovni.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite